Wie al eens bevallen is, zal het beamen: een bevalling beleef je in een roes. De intensiteit van een wee, de manier waarop je partner je ondersteunde, die eerste blik op je baby, ... Er zijn weinig momenten die puurder zijn dan de geboorte van een kind, maar als mama maak je ze nauwelijks bewust mee. Geboortefoto's kunnen het verhaal rond één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in jouw leven weer compleet maken. Als geboortefotograaf sta ik heel discreet aan de zijlijn, op zoek naar subtiele beelden die eerder de sfeer dan de intieme details van een bevalling weergeven.
Mag je een geboortefotograaf uit bed bellen? Tuurlijk!
Vanaf week 37 sta ik 24/7 stand-by. Ik spring dus ook 's nachts mijn bed uit om de geboorte van jullie kleintje mee te maken. Tijdens je weeën (vanaf ongeveer 5cm) en de geboorte ben ik discreet aanwezig, tot ongeveer een uur na de bevalling. Ik werk samen met een andere geboortefotograaf, met dezelfde stijl van foto's als de mijne, om een back-up te voorzien.
Duizendmaal bedankt voor alles: de prachtige foto's
maar ook je discrete aanwezigheid en je steun tijdens de moeilijkste momenten.

Laurence, Julio en Tiago

Erkend geboortefotograaf én doula
Sinds 2020 telt België 2 fotografen met een officieel keurmerk geboortefotografie, en daar ben ik er ééntje van. Geboortefotografie is een vrij nieuwe tak binnen de fotografie, en daardoor kijken gynaecologen af en toe nog vragend op als een mama vraagt of we mee aanwezig mogen zijn in het verlos- of operatiekwartier. Het label van de Nederlandse Stichting Keurmerk Geboortefotografie toont aan dat we professioneel met onze job bezig zijn.
Ik ben bovendien ook doula, dus ik weet ook perfect hoe ik je kan bijstaan tijdens je bevalling.

Twijfel je of je een geboortefotograaf bij je bevalling wil?
Een reportage boeken begint met een volledig vrijblijvende babbel. Een bevalling is een intieme gebeurtenis, het is belangrijk dat we elkaar wat leren kennen en kijken of het klikt. Ik vertel je op dat moment graag welk soort beelden je kan verwachten, maar ook hoe ik omga met back-up's en met je privacy (want beiden vind ik heel belangrijk). Het is ook het moment om al je wensen op tafel te leggen, maar ook als je twijfelt of nog een heleboel vragen hebt, maak ik graag tijd vrij.
Niet alleen onze fotografe, maar ook een steun en toeverlaat!
Heel erg bedankt dat jij er op dit bijzondere moment was.

Jenthe, David en Estelle

Wat kost een geboortefotograaf?
Een geboortereportage kost 1.100 euro.
Als geboortefotograaf blijf ik bij de bevalling tijdens en een uur na de geboorte van jullie kindje. Ik neem slechts een beperkt aantal reportages met geboortefotografie aan en de agenda zit altijd vrij snel vol. Een kennismakingsgesprek mag je gerust al vrij snel in de zwangerschap vastleggen.

Wat mag je van mij verwachten?
- vrijblijvende kennismaking
- dag en nacht stand-by vanaf 37 weken
- fotograferen tijdens de bevalling (ongeacht het aantal uren)
- incl. verplaatsingskosten en parkeerkosten aan het ziekenhuis
- selectie en nabewerking van de foto's
- je ontvangt een ruime selectie digitale foto's in hoge resolutie
- babbeltje achteraf als ik de foto's kom brengen

Boek je zowel een zwangerschaps-, geboorte- als newbornshoot?
Wie kiest voor het volledige pakket met de 3 shoots, betaalt 200 ipv 275 euro voor de newbornshoot.
Kan je achteraf ook een album bestellen?
Dat kan! De prachtige albums Dharka (met houten doos, vanaf 317 euro) en Eco (vanaf 175 euro) zijn ideaal om een geboortereportage in vast te leggen.


Hoe leg je je plaatsje in mijn agenda vast?
Via het contactformulier of door een mailtje te sturen naar info@kathleenvanvaerenbergh.be
En hier blijf ik stiekem ook wel heel trots op!
Drie foto's uit mijn geboortereportages werden bekroond tijdens internationale fotowedstrijden: 'The Chromaluxe Newborn Photography Awards 2019' en 'The Rise International Photography Awards 2018 & 2020'.
"De gynaecoloog moedigt me aan en geeft me vertrouwen dat hij niet zal ingrijpen.
En dan kijk ik voor me. Daar zit Kathleen, klaar met haar camera om de geboorte vast te leggen. Ik kijk haar aan en ze knikt met een kleine lach... zo één die zegt dat het goedkomt. Op dat moment krijg ik een wee die nog krachtiger is dan de vorige.
Het is stil en ik hoor alleen maar geruis op de achtergrond. Nu gaat het goed..."

Uit het geboorteverhaal van Caroline, mama van Eline en zelf ook geboortefotograaf
Overstelp me gerust met vragen
Ik kan me voorstellen dat je honderd vragen hebt als je op zoek gaat naar een geboortefotograaf. En die mag je ook allemaal stellen. Stuur me een mailtje, bel me maar op of spring gerust eens binnen. Mijn contactgegevens vind je hier.


Naar menubalk