Als je me vraagt wat ik het allerliefste doe als fotografe, dan twijfel ik geen seconde: geboortefotografie. Als ik in mijn auto stap om naar een mama met weeën te rijden, dan weet ik dat ik een dag vol emoties en ontroering ga beleven. Soms gaat het een bevalling supersnel, andere keren blijf ik uren bij de mama in haar coconnetje en vergeet ik de wereld buiten. Ik voel mij echt bevoorrecht om te zien hoe kinderen ter wereld komen. Geboortefotograaf zijn, dat is gewoon een hele eer.
De meest intieme, maar ook de meest waardevolle fotoshoot
Wie al eens bevallen is, zal het beamen: een bevalling beleef je in een roes. De intensiteit van een wee, de manier waarop je partner je ondersteunde, die eerste blik op je pasgeborene, ... Er zijn weinig momenten die puurder zijn dan de geboorte van een kind, maar als mama maak je ze nauwelijks bewust mee. Geboortefoto's kunnen het verhaal rond één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in jouw leven weer compleet maken. Als geboortefotograaf sta ik heel discreet aan de zijlijn, op zoek naar subtiele beelden die eerder de sfeer dan de intieme details van een bevalling weergeven.
Duizendmaal bedankt voor alles: de prachtige foto's
maar ook je discrete aanwezigheid en je steun tijdens de moeilijkste momenten.

Laurence, Julio en Tiago
Mag je een geboortefotograaf uit bed bellen? Tuurlijk!
Vanaf week 37 sta ik 24/7 stand-by. Ik spring dus ook 's nachts mijn bed uit om de geboorte van jullie kleintje mee te maken. Tijdens je weeën (vanaf ongeveer 5cm) en de geboorte ben ik discreet aanwezig, tot ongeveer een uur na de bevalling. Ik werk samen met een andere geboortefotograaf, met dezelfde stijl van foto's als de mijne, om een back-up te voorzien.
Twijfel je of je een geboortefotograaf bij je bevalling wil?
Een reportage boeken begint met een volledig vrijblijvend gesprekje. Een bevalling is een heel intieme gebeurtenis, het is belangrijk dat we elkaar wat leren kennen en kijken of het klikt. Maar ook als je twijfelt of nog een heleboel vragen hebt, maak ik graag tijd voor je vrij.
Niet alleen onze fotografe, maar ook een steun en toeverlaat!
Heel erg bedankt dat jij er op dit bijzondere moment was.

Jenthe, David en Estelle
Wat kost een geboortefotograaf?
Een geboortereportage kost 980 euro.
Als geboortefotograaf blijf ik bij de bevalling tijdens en een uur na de geboorte van jullie kindje. Ik neem slechts een beperkt aantal reportages met geboortefotografie aan.
Wat mag je van mij verwachten?
- vrijblijvende kennismaking enkele weken voor de geboorte
- dag en nacht stand-by vanaf 37 weken
- fotograferen tijdens de bevalling (ongeacht het aantal uren)
- incl. verplaatsingskosten
- parkeerkosten aan het ziekenhuis
- selectie en nabewerking van de foto's
- je ontvangt een ruime selectie digitale foto's in hoge resolutie
- babbeltje achteraf als ik de foto's kom brengen
Hoe leg je je plaatsje in mijn agenda vast?
Via het contactformulier.
Mijn eigen derde kindje: 'Navelstreng', mijn boek over geboortefotografie
De eerste 15 bevallingen die ik als geboortefotograaf vastlegde, bundelde ik in een boek. Voor 'Navelstreng' mocht ik drie keizersnedes en twee onderwaterbevallingen meemaken. Ik zag tweelingen geboren worden en fotografeerde een thuisbevalling en een halvelotusbevalling. Het boek was voor mij een gedroomde start in de geboortefotografie, maar ik ontdekte vooral zelf welke mogelijkheden er bestaan om in België te bevallen. Het boek 'Navelstreng' is een aanrader voor elke toekomstige mama en te bestellen via de link.
En hier blijf ik stiekem ook wel heel trots op!
Twee foto's uit mijn geboortereportages werden bekroond tijdens internationale fotowedstrijden: 'The Chromaluxe Newborn Photography Awards' en 'The Rise International Photography Awards'. Kobe en Otte zijn intussen trouwens al twee flinke kereltjes.
Professionele geboortefotografie
Ik maak deel uit van 'De Geboortefotograaf', een netwerk van geboortefotografen in België en Nederland en ik ben lid van de 'International Association of Professional Birth Photographers'.
"De gynaecoloog moedigt me aan en geeft me vertrouwen dat hij niet zal ingrijpen.
En dan kijk ik voor me. Daar zit Kathleen, klaar met haar camera om de geboorte vast te leggen. Ik kijk haar aan en ze knikt met een kleine lach... zo één die zegt dat het goedkomt. Op dat moment krijg ik een wee die nog krachtiger is dan de vorige.
Het is stil en ik hoor alleen maar geruis op de achtergrond. Nu gaat het goed..."

Uit het geboorteverhaal van Caroline, mama van Eline en zelf ook geboortefotograaf
Overstelp me gerust met vragen
Ik kan me voorstellen dat je honderd vragen hebt als je op zoek gaat naar een geboortefotograaf. En die mag je ook allemaal stellen. Stuur me een mailtje, bel me maar op of spring gerust eens binnen. Mijn contactgegevens vind je hier.


Naar menubalk