Toen ik net mama was, had ik het fantastische plan om zelf een newbornshoot te doen van mijn baby. Ik haalde er een boek van Anne Geddes bij en een stapeltje hagelwitte handdoeken. Het perfecte resultaat zag ik in mijn gedachten al aan de muur hangen. Een uurtje later mocht ik mijn wasmachine vullen met natte handdoeken en had ik een niet echt flatterende foto met iets te veel aandacht op een bloot babypoepje. Die foto is gelukkig nooit aan de muur geraakt, maar wat zou ik hem nu graag opnieuw kunnen nemen.
De geur van een baby, de rimpeltjes op de handjes, de lange wimpertjes, ... ik vind baby's wonderlijk. Een kleintje vasthouden, brengt me op de één of de andere manier altijd tot rust. En laat rust en veel geduld nu net zijn wat je nodig hebt voor een newbornshoot.
De foto's die ik van jullie baby maak, zijn geposeerd, maar wel heel sober. Ik toon jullie baby zoveel mogelijk zoals hij of zij is, zonder veel extra frulletjes en franjes.

Hoe verloopt een newbornshoot?
Pasgeboren baby's laten zich het best geposeerd fotograferen als ze ongeveer tien dagen oud zijn. Dan laten ze zich nog makkelijk in slaap wiegen en in verschillende poses leggen.

Tijdens een shoot fotografeer ik, maar het vraagt ook wat tijd om je baby tussendoor te voeden, te verschonen en te sussen. Een newbornshoot duurt daardoor al snel een 2 à 3-tal uur. Jullie mogen het jullie ondertussen gemakkelijk maken in mijn woonkamer.


Wat kost een newbornreportage?
Een newbornshoot kost 275 euro en gaat door bij mij thuis in Ternat.
Er is een voorschot van 125 euro voorzien, waarmee je plek voor de newbornshoot wordt gereserveerd.
Wat mag je van mij verwachten?
- 2 à 3-tal uur fotograferen
- selectie en nabewerking van de foto's
- je ontvangt een 30-tal digitale foto's in hoge resolutie

Boek je zowel een zwangerschaps-, geboorte- als newbornshoot?
Wie kiest voor het volledige pakket met de 3 shoots, betaalt 200 ipv 275 euro voor de newbornshoot.
Moeten we iets meebrengen?
Kleertjes of achtergronddekentjes hoeven jullie zelf niet mee te brengen naar de shoot. Als jullie bij me aankomen, kiezen jullie je favoriete stofje uit mijn collectie.
Het is wel handig om een omslagdoek van jullie baby mee te brengen voor tussendoor. Als je geen borstvoeding geeft, breng je ook best een extra flesje mee.


Je foto's zijn pareltjes! Nogmaals bedankt voor je engelengeduld ...
Jenthe, David en Estelle
Worden er ook familiefoto's gemaakt?
Bij een newbornshoot draait het helemaal rond jullie baby'tje. Mijn studio staat op dat moment niet opgesteld. Maar enkele familiefoto's kunnen wel.

Hoe leg je je plaatsje in mijn agenda vast?
Via het contactformulier of door een mailtje te sturen naar info@kathleenvanvaerenbergh.be
Naar menubalk