Ik wil je graag wat meer over mezelf vertellen. Want misschien zien we elkaar binnenkort voor een fotoreportage, of sta ik je als fotografe bij tijdens je bevalling. Dat wil ik liefst van al doen terwijl je mij ook een beetje kent.

Ik ben altijd gigantisch leergierig geweest: ik wou vroedvrouw worden, psychologe of  journaliste. Ik studeerde het laatste en ontdekte dat tekst me intrigeerde, maar beelden al minstens evenveel. Als vers afgestudeerde twintiger begon ik aan een fantastische job op de communicatiedienst van NMBS, waar ik al die dingen die ik leuk vond, mocht combineren.

Het leven was in tussentijd niet altijd even mals en ik zocht een uitlaatklep. Iets waarbij mijn eigen kleine wereld even stil bleef staan. Vijf jaar lang werd mijn opleiding fotografie mijn eilandje van rust. Voor mijn afstudeerproject besloot ik het allerhoogste vakje op mijn bucket list af te vinken en ging ik bevallingen fotograferen. Ik sprong ‘s nachts met volle overgave mijn bed uit om van Ternat naar Oostende of Leuven te rijden, om vervolgens naar Brussel te gaan werken. 

Een jaar later verliet ik mijn gouden kooi. Het was er ééntje waar ik 20 jaar héél graag had vertoefd, waar ik gigantisch veel had geleerd, maar waar ik nu opeens niet meer thuis leek te horen. Kwam het door de bevallingen? Misschien wel ... Het voelde gewoon zo natuurlijk. Geboortefotograaf zijn was bij momenten gigantisch vermoeiend, maar tegelijkertijd gaf het mij massa's energie.
Gaandeweg ontdekte ik dat ik meer gaf dan enkel foto's. Ouders vertellen me vaak dat ik geduldig ben en over een natuurlijke kalmte beschik, die ik ook overdraag op hen. Vroeger besefte ik nooit écht dat ik dat zo graag wou, iets betekenen voor anderen. Maar intussen ben ik graag een extra hulp als de vermoeidheid hard toeslaat, een afleiding tijdens het wachten en een paar extra ogen om kracht uit te halen.

Dit ben ik, Kathleen. Mama van twee en lief van één. Zorgzaam. Creatief. Enthousiast. Altijd op zoek naar persoonlijke groei.

Mijn verhaal in de media
Goed Gevoel, Radio 2, Het Nieuwsblad en zelfs een hilarische reclamespot van Maarten en Dorothee (Q-Music): op deze plek staat alle persaandacht samen.

Naar menubalk