Zeg dat je geboortefotograaf bent …

08/04/2023

ZEG DAT JE GEBOORTEFOTOGRAAF BENT, ZONDER TE ZEGGEN DAT JE GEBOORTEFOTOGRAAF BENT

🌱 “Ow er is lasagne, ben je van wacht mama?” Ik ben groooote fan van zelfgemaakte lasagne, maar als ik dringend weg moet, dan staat de kant en klare variant klaar om in de oven te schuiven.

🌱 Een weeëntracker, zeg je? Klopt, er bestaan apps om te registreren hoe lang je weeën duren en hoe frequent ze zijn. Maar ik ben waarschijnlijk wel de enige 45-jarige met twee tieners in huis die er ééntje op haar gsm heeft staan.

🌱 Bedrituelen van een geboortefotograaf durven wel eens naar een dwangstoornis te neigen. Staat mijn gsm op luid? Toch even nakijken. En voor alle zekerheid nog maar eens.

🌱 Een weekendje weg? Ja, tuurlijk kan dat. Binnen twee maanden sta ik niet van wacht gedurende vier dagen. Of ervoor kan ook, maar dan enkel als het hotel in de buurt van het ziekenhuis is.

🌱 Je bent pas echt een geboortefotograaf als er al eens een placenta in de vriezer zit. Als ouders hem willen bewaren, is snel invriezen de boodschap, en dan maak ik plaats tussen de soep en de spinazie.

🌱 Een warme oproep … stuur na 22u geen berichtjes meer naar een geboortefotograaf (tenzij je diegene bent voor wie ik van wacht sta natuurlijk). Vroeg gaan slapen is een must (want het zou kunnen dat ik enkele uren later al in de auto moet stappen) en elke sms die ik krijg, zorgt voor een adrenalinerush. En de gsm op stil zetten, dat kan niet … 😉

SHARE THIS STORY