opleiding geboortefotografie

Cursus geboortefotografie

Het was 2017 toen ik zelf voor het eerst een bevalling fotografeerde. Met knikkende knieën ging ik het operatiekwartier van UZ Leuven binnen, want als vuurdoop mocht ik er bij een keizersnede zijn. “Hoe groot is de kans dat ik tegen de grond ga?”, vroeg ik aan een vriendin die ook arts is. Maar van flauwvallen was er gelukkig geen sprake. Ik herinner me wel dat ik alles zoveel mogelijk in me op wou nemen, want dit meemaken was gewoon echt uniek.


In de jaren die volgden, ging ik voltijds geboortes fotograferen, met veel vallen en evenveel opstaan. Ik wou dat er toen iemand was geweest die me versneld de kneepjes van het vak had kunnen leren. Vijftig bevallingen later wil ik heel graag die persoon voor jou zijn.

De eerste editie van de cursus geboortefotografie gaat door op zaterdag 16 maart 2024 in Ternat.

Herken je jezelf hierin?

Het staat op je bucket list om een bevalling te mogen fotograferen, maar je hebt geen idee hoe je daaraan moet beginnen.

Het lijkt je een uitdaging om stand-by staan te combineren met een sociaal leven. Bovendien heb je er geen idee van wat het ideale moment is om naar het ziekenhuis of de thuisbevalling te vertrekken.

03 /

01 /

De intieme momenten van een geboorte wil je graag respectvol vastleggen, maar je vraagt je af hoe je dat kan doen zonder storend aanwezig te zijn.

02 /

Je kent de technische uitdagingen van een geboortereportage (ruimtes met enkel kaarsjes of net hele felle operatielampen) en je stelt je vragen over hoe je hiermee het best kan omgaan.

04 /

de volgende cursus gaat door binnen:

cursus geboortefotografie

zaterdag 16 maart 2024 - Ternat

ZET ME OP DE WACHTLIJST

De cursus geboortefotografie is perfect voor jou als je

fotograaf bent in hoofd-of bijberoep
OF in de geboortezorg werkt en daarnaast een passie voor fotografie hebt

01 /

je je wil verdiepen in de verschillende fases van het geboorteproces, samen met de bijhorende camerastandpunten voor jou als fotograaf

02 /

voorbereid wil zijn op de technisch moeilijke omstandigheden als geboortefotograaf

03 /

een schat aan praktische info wil: omgaan met privacy, je sociaal leven combineren met het van wacht staan, op tijd vertrekken naar een bevalling, …

04 /

Mijn docent in de fotografieopleiding was één en al lof over haar, dus nam ik contact op met Kathleen toen ik zelf mijn afstudeerproject Geboortefotografie aanvatte. Een dagje na mijn verzoek zaten we al op een terrasje. Ik kon al mijn vragen kwijt en Kathleen gaf me heel rustig en liefdevol alle info door die ik nodig had. Ik mag me misschien haar éérste cursist noemen ….

MARLEEN

Inhoud van de cursus

Deze cursus geboortefotografie bevat 4 modules:

Wat is jouw investering?

Voor de eerste editie van de cursus geboortefotografie is er een éénmalige lanceringsprijs van 347 euro excl. btw

Hiervoor krijg je:

- alle kennis die je nodig hebt om vol vertrouwen een bevalling te fotograferen, onderverdeeld in vier modules die elk toespitsen op de momenten voor, tijdens en na de bevalling;

- toegang tot een besloten Facebookgroep

- een certificaat van deelname

- een lunch op de dag van de opleiding.

Voor deze lanceringsronde aan een speciaal lanceringstarief zijn er 6 plaatsen beschikbaar.

ZET ME OP WACHTLIJST