opleiding geboortefotografie

Cursus geboortefotografie

Het was 2017 toen ik zelf voor het eerst een bevalling fotografeerde. Met knikkende knieën ging ik het operatiekwartier van UZ Leuven binnen, want als vuurdoop mocht ik er bij een keizersnede zijn. “Hoe groot is de kans dat ik tegen de grond ga?”, vroeg ik aan een vriendin die ook arts is. Maar van flauwvallen was er gelukkig geen sprake. Ik herinner me wel dat ik alles zoveel mogelijk in me op wou nemen, want dit meemaken was gewoon echt uniek.


In de jaren die volgden, ging ik voltijds geboortes fotograferen, met veel vallen en evenveel opstaan. Ik wou dat er toen iemand was geweest die me versneld de kneepjes van het vak had kunnen leren. Meer dan vijftig bevallingen later wil ik heel graag die persoon voor jou zijn.

De volgende editie van de cursus geboortefotografie gaat door op zaterdag 26 oktober 2024. VOLZET

Herken je jezelf hierin?

Het staat op je bucket list om een bevalling te mogen fotograferen, maar je hebt geen idee hoe je daaraan moet beginnen.

Het lijkt je een uitdaging om stand-by staan te combineren met een sociaal leven. Bovendien heb je er geen idee van wat het ideale moment is om naar het ziekenhuis of de thuisbevalling te vertrekken.

03 /

01 /

De intieme momenten van een geboorte wil je graag respectvol vastleggen, maar je vraagt je af hoe je dat kan doen zonder storend aanwezig te zijn.

02 /

Je kent de technische uitdagingen van een geboortereportage (ruimtes met enkel kaarsjes of net hele felle operatielampen) en je stelt je vragen over hoe je hiermee het best kan omgaan.

04 /

de volgende cursus gaat door binnen:

cursus geboortefotografie

volgende edities:
zaterdag 26 oktober 2024 VOLZET
januari/februari 2025

ZET JE OP DE WACHTLIJST

De cursus geboortefotografie is perfect voor jou als je

fotograaf bent in hoofd-of bijberoep
OF in de geboortezorg werkt en daarnaast een passie voor fotografie hebt

01 /

je je wil verdiepen in de verschillende fases van het geboorteproces, samen met de bijhorende camerastandpunten voor jou als fotograaf

02 /

voorbereid wil zijn op de technisch moeilijke omstandigheden als geboortefotograaf

03 /

een schat aan praktische info wil: omgaan met privacy, je sociaal leven combineren met het van wacht staan, op tijd vertrekken naar een bevalling, …

04 /

cursus geboortefotografie
cursus geboortefotografie
cursus geboortefotografie

Inhoud van de cursus

Deze cursus geboortefotografie bevat 4 modules:

1. CONCEPTIE

2. PRENATALE FASE

3. GEBOORTE

4. POSTNATALE FASE

Wat moet je regelen voor je van start gaat? Hoe zit het met prijszetting, verzekeringen, contracten en back-upfotografen?
Ik geef je ook aanraders voor elke geboortefotograaf mee en we stellen je ideale fototas voor in het verloskwartier samen.

Hoe verloopt het contact met de ouders voor de bevalling? Wat vertel je allemaal in een kennismakingsgesprek? We gaan ook na hoe je het stand-by zijn optimaal kan integreren in je leven.

Daarnaast vertel ik je ook wat een overlevingspakket voor een bevalling allemaal best bevat.

De dag van de geboorte is er. Wat zijn de verschillende fases van een bevalling? Waarmee moet je rekening houden tijdens een thuisgeboorte, een ziekenhuisbevalling of een keizersnede? Welke beelden mag je niet missen. Ik leer je ook om een verhaal op te bouwen en ik geef je tips om te fotograferen in technisch moeilijke omstandigheden. We bekijken ook op welk moment je best thuis vertrekt.

Na de bevalling volgt nog een stevige klus: ik overloop samen met jou het selecteren en bewerken van de beelden. Ik toon je hoe je je foto's best van al aanlevert en overloop samen met jou leveranciers van fotoalbums. We sluiten af met de kerst op de taart: awards op geboortefotografiewedstrijden.

Wat is jouw investering?

De investering voor de cursus geboortefotografie is 475 euro excl. btw

Hiervoor krijg je:

- alle kennis die je nodig hebt om vol vertrouwen een bevalling te fotograferen, onderverdeeld in vier modules die elk toespitsen op de momenten voor, tijdens en na de bevalling;

- toegang tot een besloten Facebookgroep

- een certificaat van deelname

- een lunch op de dag van de opleiding.

Voor de cursus geboortefotografie zijn er zes plaatsen beschikbaar.

ZET JE OP WACHTLIJST

FAQ

Ik ben geen professioneel fotograaf, is de cursus geboortefotografie iets voor mij?

01.

cursus geboortefotografie

Je hoeft zeker geen professioneel fotograaf te zijn om de cursus geboortefotografie te volgen. Dat kan ook als je geboortewerker bent, of interesse hebt om in de toekomst bevallingen te fotograferen. Je hebt wel een basis fotografie nodig, zodat je mee kan volgen als ik het over sluitertijden en diafragma heb.
Heb je die basiskennis nog niet? Dan heb ik binnenkort een leuk aanbod voor jou, want ik wil ook heel graag een basiscursus fotografie organiseren. Meer info volgt in de lente van 2024.

02.

Zitten er ook marketingtips in de cursus geboortefotografie?

Er zitten natuurlijk wel marketingtips verweven in de cursus, maar het is geen cursus marketing voor geboortefotografen. Daarvoor zouden we een extra dag nodig hebben.

03.

Kan ik in termijnen betalen?

Dat kan zeker. Bij inschrijving stuur ik een voorschotfactuur van 200 euro excl. btw, het resterende bedrag factureer ik twee weken voor de opleiding. Het is wel de bedoeling dat het volledige bedrag betaald is voor de cursus doorgaat.