5 redenen waarom je een geboortefotograaf bij je bevalling wil

17/02/2020

Het is de vraag die ik het vaakst moet beantwoorden: “Waarom zou je een geboortefotograaf bij je bevalling willen?” Ik weet een heleboel redenen, maar de 5 belangrijkste? Dat zijn deze:

1. Jullie eerste ontmoeting vereeuwigd
Je baby wordt geboren en je ontmoet de liefde van je leven. Bestaan er mooiere emoties dan dit? Een geboortefotograaf legt dit overweldigende geluk vast voor altijd.

2. Je bevalling een plaatsje geven
Door de pijn en de hormonen beleef je je bevalling in een roes. Geboortefoto’s kunnen het verhaal rond één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in jouw leven weer compleet maken. Vooral bij zware bevallingen helpen beelden om achteraf alles een plaatsje te geven.

3. Voor altijd onthouden wie aan je zijde stond
De steun die je kreeg tijdens je bevalling? Daar sta je op het moment zelf niet echt bij stil en achteraf ben je het zo snel weer vergeten. Maar niet als je geboortefoto’s hebt! Dan vergeet je nooit meer wie er je hand vastnam, toen je het even niet meer zag zitten.

4. Foto’s hebben die mooi én toonbaar zijn
Klopt, een papa kan ook foto’s nemen. Alleen moet je die nadien meestal veilig wegbergen wegens té gênant. Een geboortefotograaf weet om te gaan met lelijk, geel ziekenhuislicht én slaagt er ook in om van een intieme gebeurtenis toch discrete geboortefoto’s te nemen.

5. Extra steun tijdens je bevalling
Een geboortefotograaf is zelf goed op de hoogte van het geboorteproces en blijft altijd rustig. Veel fotografen, waaronder ikzelf, volgen bovendien een opleiding tot doula (geboortecoach). Op moeilijke momenten tijdens je arbeid zijn ze hierdoor niet alleen je geboortefotograaf, maar ook een welkome extra steun.

SHARE THIS STORY